1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Астрономическото лято официално настъпи днес

Астрономическото лято официално настъпи днес

Максималните температури на въздуха ще са 29-32°

Астрономическото лято официално настъпи днес в два часа и осем минути, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Напълно в тон с тази новина днес ще бъде истински летен ден, с максимални температури между 32 и 37°.

В София очакванията са термометрите да не подминават делението 32. По Черноморието ще бъде слънчево, с до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 29-32°. Температурата на морската вода е от 24° по северното до 25°-26° по южното крайбрежие. Вълнението на морето се очаква да е 1-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа предимно умерен вятър от изток-югоизток. Ще е приятно топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра – около 18°.

В петък и събота ще е слънчево и горещо. Вятърът ще стихне. Максимални температури между 33° и 38°, по морския бряг - 28°-32°.

В събота след обяд над северозападните райони ще има купеста облачност и привечер там може да превали и прегърми. В неделя въздушната маса ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Дневните температури ще са по-ниски.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.