1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. България е готова да изпрати минерална вода на Япония

България е готова да изпрати минерална вода на Япония

Имаме над 600 минерални извора с дебит общо 6 тона/секунда

Страната ни е готова да изпрати минерална вода на Япония. Премиерът Бойко Борисов наредил на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов да се обади на българския посланик в Токио и да провери дали Япония има нужда от минерална вода и храна, обяви министър Найденов във Варна.

По думите на министъра страната ни може да изпрати голямо количество вода, тъй като имаме над 600 минерални извора с дебит общо 6 тона/секунда.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е във Варна за среща с представители на браншовите организации в туризма. Поводът е Световния ден на потребителя.

Припомняме ви, че Североизточното крайбрежие на Япония беше ударено от земетресение с магнитуд 9 по Рихтер на 11 март. Приливна вълна с височина 10 метра връхлетя част от крайбрежните територии. Жертвите на стихията могат да надхвърлят 10 000 души. Материалните щети се изчисляват на около 180 млрд. долара.

От катастрофалното земетресение бяха засегнати две от най-големите атомни централи в света - "Фукушима 1" и "Фукушима 2".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.