1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. България става световен център за диагностика на болестите по дивеча

България става световен център за диагностика на болестите по дивеча

Предвижда се проектът да бъде реализиран до края на годината

Референтен център за диагностика на болестите по дивеча ще бъде създаден в България. Той ще е единственият в света. Това е съобщил президента на световния ловен съвет Бернар Лозе по време на 58-ата асамблея на организацията, която се проведe в руския град Санкт Петербург, обявиха от земеделското министерство.

Центърът за диагностика е бил договорен от съвета, Световната организация по здравеопазването на животните и българското правителство.

Според информацията на земеделското министерство България ще трябва да предостави сграда за изграждане на центъра за диагностика, а световният ловен съвет - оборудването. Организацията по здравеопазването на животните ще командирова специалисти в страната, като заедно със световния съвет ще си поделя разходите по престоя и заплащането им. 

Предвижда се проектът да бъде реализиран до края на годината.

В изявление до медиите земеделският министър Мирослав Найденов коментира, че "погледите на целия свят ще бъдат насочени към България", когато става дума за диагностициране на болестите по дивеча, а проектът ще допринесе и за рекламата на ловния туризъм в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.