1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Българската ветроенергийна асоциация открива на 5 декември изложба в София

Българската ветроенергийна асоциация открива на 5 декември изложба в София

Снимките и графиките запознават детайлно как вятърната енергия работи

Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) открива на 5 декември (понеделник) от 18.30 ч. в зала „Пеша Николова”, гр. София, изложба: „Енергия от природата: вятърната енергия днес”. Снимките и графиките на изложбата запознават детайлно как вятърната енергия работи и какви екологични и икономически ползи носи.

Научавате и повече за технологиите във вятърните турбини, митовете и фактите за енергията от вятър и забавните факти за този източник на чиста енергия. А след посещението вече ще знаете и отговора на въпросите: Какво е анемометър? Как се прави карта на вятъра? Що е то електричество от вятър и от какво са направени вятърните турбини?

Фотоизложбата е придружена от дебат на тема "Възобновяеми енергийни източници - възможности и ограничения" на 12 декември от 18.30 ч., организиран от Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) с участието на студенти от Студентски клуб на политолога към Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Изложбата може да бъде видяна в периода 6-22 декември, всеки ден от 10.00 до 17.30 ч. без съботите и неделите в зала „Пеша Николова”. Дебатът е на български език. Вход свободен и за двете събития.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.