1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Българският туристически съюз започна кампания за възстановяване на хижа "Богдан"

Българският туристически съюз започна кампания за възстановяване на хижа "Богдан"

Средствата се набират чрез изпращането на sms с текст DMS hija на единен дарителски номер 17 777

Българският туристически съюз започна кампания за възстановяване на хижа "Богдан", съобщиха от организацията. Средствата за хижата се набират чрез изпращането на sms с текст DMS hija на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL , VIVACOM и M-Tel). Цената на съобщението е 1.20 лв. с ДДС.

"С тази кампания искаме да възродим старата традиция от зората на организираното туристическо движение, когато хижите са се строили с безвъзмезден труд и дарения от самите туристи. Тяхно дело са десетките туристически хижи, заслони, къмпинги и др., които днес се ползват от всички българи и любители на планината", коментира изпълнителният секретар на БТС Венцислав Удев. Според него мястото е уникално и не бива да остава занемарено.

Преди около две десетилетия целият комплекс е опожарен, като причините така и не са установени, уточняват от туристическия съюз. Днес на мястото на хижата има само изгорелите останки. Там организаторите замислят да се изгради нов модерен туристически комплекс, който да бъде на разположение на туристите в Средна гора.

"Очакваме всички туристи, приятели на планината, участници в националното движение "Опознай България - 100 национални туристически обекта" и националното движение "Покорител на 10-те планински първенци", държавни и частни фирми, институции, местните власти и др. да ни подкрепят и да се включат в кампанията. "Вярваме, че заедно ще успеем да съберем необходимите средства и да поставим началото на възстановяването на прекрасната туристическа база", допълни Удев.

Дарителската кампания се осъществява с подкрепата на фондация "Помощ за благотворителността в България" по програма "Да постигнем повече!", финансирана от фондация "Америка за България".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.