1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. BASF помага на пострадалите от тайфуна във Филипините

BASF помага на пострадалите от тайфуна във Филипините

300 000 евро незабавна помощ за посрещане на нуждите от първа необходимост

Съветът на изпълнителните директори на BASF SE реши да дари 300 000 евро за подпомагане на пострадалите във Филипините. С финансиране от BASF, BASF Stiftung – благотворителна фондация със седалище в Германия, ще подкрепи хуманитарните дейности на две международни агенции – Световната програма по храните на ООН и УНИЦЕФ, чрез незабавна помощ на пострадалите от тайфуна Хаян (известен още като тайфуна Йоланда).

Отпуснатите средства ще бъдат използвани за посрещане на нуждите от първа необходимост във Филипините, като спешни хранителни доставки, лечебна храна за децата, аптечки, вода и комплекти за хигиена.

Д-р Мартин Брудермюлер, вицепредседател на Съвета на изпълнителните директори на BASF SE и отговорник за Азиатско-тихоокеанския регион, заяви: „След опустошителните последици от тайфуна Хайан, мислено сме заедно с пострадалите и техните семейства. За щастие, служителите на BASF и на обектите на BASF във Филипините са в безопасност. Нашата цел е да подкрепим усилията по възстановяване на Филипините чрез бързи мерки за помощ. Също така, насърчаваме нашите служители да покажат своята загриженост чрез лични дарения.”

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.