1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. БДЗП се включи във второто издание на "Bio&Eco Expo"

БДЗП се включи във второто издание на "Bio&Eco Expo"

Подкрепата на традиционното земеделие е част от дейностите на дружеството

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) се включи във второто издание на "Bio&Eco Expo" в НДК със собствен щанд.

Специализираното изложение за здравословни храни, напитки и други продукти дава възможност на фермерите от  защитените зони от мрежата Натура 2000 да представят своята продукция директно на потребителите.

На щанда на БДЗП ще откриете: млечни произведения – овче, краве и козе кисело мляко, сирене и кашкавал; лютеница и кьопоолу приготвени по традиционни рецепти; над 30 вида сладка, желета и конфитюри от сезонни плодове, както и красиви сувенири изработени от природни материали. Ще откриете и специалните кори за баница „Чипровка” и ще може да опитате вкусните гьозлемета на Денка – производител на сушени плодове и зеленчуци от биоградина в защитена зона „Бесапарски ридове”.

Изложението е отворено до 17 септември, събота от 10.00 до 19.00 часа.

Подкрепата на традиционното земеделие е част от дейностите по проект на БДЗП „Опазване на световно значимо биоразнообразие в пасища и ливади с висока природна стойност чрез подкрепа за традиционния местен поминък”, финансиран безвъзмездно от Глобалния екологичен фонд /ГЕФ/ чрез Програмата на ООН за Развитие /ПРООН/.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.