1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. БДЗП възстанови 7-метровата кула за наблюдение на птици в местността "Пода"

БДЗП възстанови 7-метровата кула за наблюдение на птици в местността "Пода"

Снимка:

Високото съоръжение е само едно от подобренията в туристическата инфраструктура на защитената местност

Дружеството за защита на птиците възстанови 7-метровата кула за наблюдение в защитена местност "Пода" край Бургас. През новия туристически сезон популярната дестинация за природен туризъм и наблюдение на редки видове птици, освен познатите две специализирани укрития, вече ще предлага на гостите от цяла Европа и света едно по-различно и удобно място за наблюдение на птици, предаде Дарик радио.

Кулата е възстановена на най-красивото място в защитената местност. От нея се разкрива красива гледка към Черно море, града, бившите утайници на нефтопреработващото предприятие, които през по-голямата част от годината са предпочитано място за почивка от много видове птици, както и към единствената смесена чаплова колония в близост до големия и модерен град.

На ниските храсти в защитената територия гнездят заедно малка бяла чапла, сивата, нощната, гривеста и ръждива чапли, както и бялата лопатарка, блестящият ибис и малкият корморан. Високото съоръжение, предназначено за посетители, е само едно от подобренията в туристическата инфраструктура на защитена местност „Пода", стопанисвана от Българско дружество за защита на птиците.

Предстои да бъдат изградени два паркинга за автомобили и да се подобри пътят към защитената територия. Всичко това ще се случи в рамките на проект „Живот за Бургаските езера" по програма LIFE+ на ЕС, изпълняван от БДЗП.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.