1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Бедствено остава положението и днес в област Шумен и в почти целия Варненски регион

Бедствено остава положението и днес в област Шумен и в почти целия Варненски регион

Код жълто за много ниски температури е в сила за 9 области на Североизточна България

Бедствено остава положението и днес в област Шумен и в почти целия Варненски регион. Снегът почти навсякъде спря, но в източните райони все още е ветровито - духа силен и бурен вятър. Код жълто за много ниски температури е в сила за 9 области на Североизточна България тази сутрин. В Разградско е най-студено - температурите са до минус 8, минус 10 градуса.

В областите Шумен, Разград, Добрич и Силистра е забранено движението на всички превозни средства. Освен в тези 4 области, са затворени третокласните пътища в областите Русе, Търговище, Силистра, Варна, Бургас, Сливен и Стара Загора. Леките коли трябва да са с вериги в проходите "Пампорово", "Рожен" и "Превала".

Автомагистрала "Хемус" е затворена в отсечката Девня-Варна в двете посоки. Затворена и и отсечката Бургас-Карнобат на AМ „Тракия".  Днес, в последния работен ден преди празниците, от централната автогара в София ще тръгнат извънредно 40 автобуса. От БДЖ съобщиха, че билетите по големите гари като София, Русе, Пловдив, Бургас и Варна са почти 100% изкупени, но от железницата са в готовност да пуснат още 175 допълнителни вагона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.