1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Бедствено положение е обявено в Костандово заради безводие

Бедствено положение е обявено в Костандово заради безводие

Повече от 20 дни в чешмите на хората няма капка вода

Бедствено положение  е обявено в  Костандово заради безводие. Повече от 20 дни в чешмите на хората няма капка вода. От безводието е засегнат и квартал "Запад" на Ракитово. Единственото спасение са кладенците. Вода потича от чешмите единствено когато паднат дъждове. Тогава хората дежурят по цели нощи, за да се запасяват.

"Вода до града достига, но в самия град тя се губи. Правим всичко необходимо с разрешение на регионалната дирекция по горите и областна администрация - Пазарджик, да се прекара около 1 км водопровод, чрез който да се осигури допълнително количество вода в Костандово", обясни кметът на града Емилия Еленкова.

Решението на проблема е в изграждането на допълнителен водопровод. Той ще бъда с дължина около два километра и ще докарва вода от  открит водоизточник от местността "Цигов чарк". Строителството му  трябва да започне през следващата седмица.

Жителите обаче обвиняват ВиК дружеството, че пренасочва водата им към новопостроените хотели в "Цигов чарк". На свой ред водоснабдителното дружеството вини хората за недостига на вода.

Решение на проблема има. Трябва да се изгради допълнителен водопровод към Костандово. Според кмета той ще струва над 50 хиляди лева, но общината не разполага с такъв ресурс.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.