1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Бедствено положение е обявено в бургаската община Руен

Бедствено положение е обявено в бургаската община Руен

В селищата на общината няма ток и вода

Бедствено положение е обявено в бургаската община Руен днес в 10.00 часа, съобщи радио "Фокус". В селищата на общината няма ток и вода. Прекъснати са мобилните телефони.

Десет населени места в Бургаска област са без електричество от близо денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Без електрозахранване са кварталите "Ветрен", "Банево", "Долно Езерово", селата Рудник, Миролюбово, Черно море, Драганово, Брястовец, Българово. Захранването е прекъснато и в предприятието "Черноморски солници", което доставя луга на фирмите за зимно почистване.

Там спешно е осигурен агрегат за аварийно захранване. 27 са снегопочистващите машини, които работят в Бургас. Започнало е почистване на районите около спирките. По заповед на кмета снегопочистващите фирми работят в денонощен режим от 23 януари.

В голяма част от населените места в община Айтос няма електрозахранване, каза пък кметът на общината Васил Едрев. Причината за прекъсването на електрозахранването е силният вятър. Ток няма в селата Пещерско, Мъглен, Зетьово, Лясково. В общината се затварят почти всички училища, има големи навявания. Работи се по отстраняване на проблемите с електрозахранването. Няма откъснати села. От общината предупреждават да не се тръгва на път.

Тежка е обстановката и в Поморие, коментира кметът на общината Иван Алексиев. Ток има само в Поморие, Каблешково и Ахелой, в останалите населени места липсва електричество. Екипите работят, но засега няма информация кога ще бъдат отстранени авариите.

Кметът е издал заповед да бъдат спрени учебните занятия във всички училища в общината и детските градини приемат деца по усмотрение на самите директори. В Каблешково и детските градини вече са затворени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.