1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Бедственото положение в община Габрово остава в сила

Бедственото положение в община Габрово остава в сила

На много места все още е прекъснато електрозахранването

Остава в сила обявеното снощи бедствено положение в община Габрово заради ураганния вятър със скорост над 120 километра в час, който бушува в района. 34-годишна жена загина при бурята. Тя е попаднала под скеле на сграда в центъра на града, съборено от ураганния вятър. Има и други пострадали, но състоянието им не е тежко. Екипи на пожарната служба продължават да работят по преодоляване на последиците от бурята.

Днес в цялата община е обявен неучебен ден за учениците. На много места все още е прекъснато електрозахранването. Има много щети. Властите призовават хората при възможност да не излизат навън и да ограничат движението с личните си автомобили. Без ток останаха Трявна и Дряново. Има много паднали дървета по улиците, информира БНТ.

Тежка е ситуацията и във Велико Търново - има паднали клони и дървета, както и висящи предмети. Опасните сгради са оградени с ленти. Тази сутрин в 9 часа започна заседание на Комисията по бедствия и аварии в общината. Тежка е ситуацията и в общините Пловдив и Кърджали. Оранжев код за опасни метеорологични явления е обявен днес за област Сливен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.