1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Бедственото положение в старозагорската община Гълъбово остава

Бедственото положение в старозагорската община Гълъбово остава

Пътната обстановка в региона е тежка

Бедственото положение в старозагорската община Гълъбово остава. Снощи започна обилен снеговалеж със силен вятър. Седем села от Гълъбовска община са без ток, съобщи БНР.

В най-пострадалото от водната стихия село Обручище реката постепенно влиза в руслото си, това е позволило да бъде отворен и пътят към ТЕЦ „Контур глобул”, който целият ден вчера беше затворен. Кметът на селото Илия Марков е силно обезпокоен, защото без ток не може да започне отводняването и изпомпването на водата от къщите.

Кметът на община Гълъбово съобщи, че от „И Фау ен” са обещали до час да възстановят електрозахранването, прекъснато още през нощта заради авария в една от подстанциите в общината.

Тази нощ на два пъти без ток остана и Стара Загора. Възстановен е и добивът на въглища в трите рудника на „Мини Марица-изток”. След два часа зам.-министърът Делян Добрев ще даде пресконференция в Рудник 2.

Пътната обстановка в региона е тежка, до този час е затворен единствено пътят между Мъглиж и Гурково, заради силният вятър и снегонавявания. Пътят Стара Загора - Нова Загора е мокър и опесъчен и в добро състояние за движение. На връх Шипка е минус 17 градуса, проходът е отворен за движение, както и Проходът на Републиката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.