1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Бедственото положение в Трявна, Дряново и Габрово не е отменено

Бедственото положение в Трявна, Дряново и Габрово не е отменено

Четвърти ден след бурята без ток са около 20 села в Тревненско и две села в Габровско

Габрово, Трявна и Дряново са все още в бедствено положение след бурята, която отне живота на двама души и прекъсна тока на над 70 хил. души в четвъртък. Четвърти ден след бурята без ток са около 20 села в Тревненско и две села в Габровско, предаде БНР.

Днес продължава разчистването на дървета и на паднали отломки от сградите. Премахнати са опасните елементи от строителното скеле, от което по време на бурята трагично загина 34-годишна жена.

За сигурността на учениците, тъй като все още има необезопасени сгради, днешният ден е неучебен. Започват огледите на пострадалите жилища, за които собствениците им са подали искания за възстановителна помощ.

Щетите ще бъдат оценявани от комисии, в които влизат представители на общината, пожарната служба и лицензирани оценители. Прогнозата на Министерството на околната среда и водите за критично покачване на Дунав днес също остава в сила. Областните управители бяха предупредени още преди четири дни да подготвят предварителни мерки, в случай че нивото на реката надвиши границата за опасност от наводнения. Отводнителната помпена станция "Видин-Кошава" бе пусната в действие още в нощта срещу неделя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.