1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Безопасни ли са условията на труд във френския завод в Русе?

Безопасни ли са условията на труд във френския завод в Русе?

Снимка:

Във фабриката е имало съвместна проверка на Регионалната здравна инспекция, заедно с представители на Общината и Областна администрация

Здравословните и безопасни условия на труд във френския завод за автомобилни части в Русе са в рамките на допустимите норми. Проверката е извършена след затварянето на 108-те вентилационни отвора. До запечатването им се стигна, след като екоекспертите в Русе ги посочиха, като източник за замърсяване на въздуха.

В същото време от инспекцията по труда в Русе са установили, че някои от служителите работят при по-висока от нормалната температура. Но пък работодателят осигурявал повече почивки, както и напитки, за се избегнела дехидратация на организма. Оказа се обаче, че Главната инспекция по труда и областната в Русе, си противоречат. Причината –  персоналът на френския завод работи при условия на труд, които не отговарят на нормалните, е становището на инж. Румяна Маринова, изпълнителен директор на Главна инспекция по труда. Заключението е било направено по искане на омбудсмана на Република България Мая Манолова по повод замърсяването на въздуха в Русе.

Автор: Теодора Узунова

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.