1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Близо 50 тона боклуци изнесоха от нерегламентирано сметище край Павликени

Близо 50 тона боклуци изнесоха от нерегламентирано сметище край Павликени

Снимка:

Незаконното бунище отдавна е „трън" в очите на местните жители

Близо 50 тона боклуци изнесоха от нерегламентирано сметище край Павликени младите членове на ГЕРБ в града. По инициатива на общинския лидер на МГЕРБ Венцислав Георгиев десетима младежи работиха два поредни дни в района на старото летище. Мястото, предпочитано за разходка с домашни любимци, за каране на велосипеди и мотоциклети, бе засипано с всевъзможни отпадъци, съобщава Дарик радио.

Незаконното бунище отдавна е „трън" в очите на местните жители. Преди време подразнените от грозния пейзаж хора от Павликени дори организираха в района патрули, които да дебнат кой изхвърля боклуци и да предадат нарушителите на властите. Тази гражданска „хайка" обаче не доведе до очакваната реакция, нито спря онези, които затрупваха с нови отпадъци мястото.

Благодарение личния труд на момчетата от МГЕРБ днес гледката там е вече коренно различна. 15 ремаркета, препълнени с боклук извозиха младежите до официалното сметище. „Сега вече хората ще могат да се наслаждават на зеленината на природата. Надяваме се, че чистотата на мястото ще стимулира нашите съграждани да го пазят такова и занапред. Призоваваме хората не само в нашата община, но и в цялата страна да използват единствено регламентираните места за изхвърляне на отпадъци и да опазват околната среда", заяви общинският координатор на МГЕРБ - Павликени Венцислав Георгиев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.