1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Близо 800 инвестиционни предложения са получени в РИОСВ – Пловдив през първите 6 месеца на годината

Близо 800 инвестиционни предложения са получени в РИОСВ – Пловдив през първите 6 месеца на годината

Увеличава се броят на проектите за изграждане на животновъдни ферми и предприятия в хранителната промишленост

През първите 6 месеца на годината в РИОСВ – Пловдив са постъпили 775 уведомления за инвестиционни предложения. Ръстът им е с 12 % спрямо същия период на миналата година, когато са били 681, а спрямо 2014 г. увеличението е с 32 % (530 подадени намерения за инвестиции).

През първото полугодие са издадени 73 решения за преценяване на необходимостта от извършване на оценка за въздействие върху околната среда. Преобладаващата част от проведените процедури се отнася за дейности в областите на водовземането от подземни води, интензивно животновъдство, съхраняване на метален скрап и мелиоративни дейности в селското стопанство.

Единадесет от инвестиционните предложения през първите 6 месеца на годината са за сондажни кладенци за промишлени и земеделски нужди. В сравнение с 2014 и 2015 г. се увеличава и броят на проектите за изграждане на животновъдни ферми и предприятия в хранителната промишленост. Десет са инвестиционните намерения за изграждане на ферми за отглеждане на овце, крави или кози в Пловдивска област. Цехове за преработка на плодове и зеленчуци и за производство на млечни продукти се строят в общините Брезово, Марица, Карлово и Пловдив. Ръст се отчита и при търговските центрове, лечебни заведения и старчески домове. Предстои изграждане на цехове за преработка на медицински и ароматни култури в Карловско и Пловдив. Спортни комплекси и игрище ще има в Пловдив и асеновградското село Мулдава.

През последните две години тенденцията на увеличаване на инвестиционните намерения в животновъдството, водочерпенето и хранителната индустрия е трайна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.