1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Боровец и Банско откриват новия ски сезон

Боровец и Банско откриват новия ски сезон

И в двата курорта днес е предвидена програма за посетителите

Боровец и Банско откриват новия ски сезон седмица, след като това вече направи и Пампорово. И в двата курорта днес е предвидена програма за посетителите. 

В Боровец цените на дневните лифт карти ще са намалени наполовина, а нощното каране и детският парк "Борокидс" ще са безплатни. Курортът ще посрещне туристите с програма под надслова "Огън и лед" с водещ Камен Воденичаров. През целия ден ще бъде отворен Снежен бар с греяно вино и чай, а между 17 и 18 часа ще има "happy hour" с безплатни питиета.

В парка "Борокидс" парк децата от 4 до 10 г. ще се обучават да карат ски безплатно, като за тях ще бъде осигурена и ски екипировка.

Пред хотел "Рила" ще се изработват ледени фигури, а в снежния парк "Бороспорт" ще бъдат изпълнявани фрирайд скокове. По улиците на курорта ще обикаля карнавално шествие с артисти на кокили, мимове, клоуни и жонгльори. Денят ще завърши с неизменното факлено шоу на ски учителите и празнични фойерверки на писта "Мартинови бараки" 2.

В същото време в Банско по традиция се очакват легенди на ските, като тази година освен Марк Жирардели и Петър Попангелов ще бъдат Юри Козир, Люк Алфан и Алберто Томба. Трикратният олимпийски и двукратен световен шампион в алпийските ски Томба се завръща в Банско десет години, след като даде името си на една от пистите. 

Най-амбициозните скиори ще могат да премерят сили в директен двубой с легендите в играта "Победи шампионите".

За трета поредна година в играта "Ловци на съкровища" под снега в предварително оградена зона от един декар на Бъндеришка поляна, ще бъдат заровени 33 награди. Целта на участниците е да открият скритите ковчежета, всяко от които крие талон с названието на наградата, а най-голямата тази година е луксозен часовник.

В 12 часа на Бъндеришка поляна е предвиден концерт на Лора Караджова, Криско и 100 Кила. Следобед на централния площад "Никола Вапцаров" в Банско е шоуто на пътуващия кулинарен театър на Ути Бъчваров. Заедно с местни кулинари той ще приготви най-дългия суджук, с който ще могат да се нахранят 800 души.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.