1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Британските деца губят контакт с природата

Британските деца губят контакт с природата

По данни на британския Национален тръст проблемът е по-сериозен в Обединеното кралство, отколкото в други части на Европа

Британските деца губят контакт с природата с "драматична" бързина, а здравето и образованието им страдат от този факт. Това сочи доклад на британска организация за запазване на националното наследство, цитиран от БиБиСи.

Сред основните причини са привлекателността на компютрите, натоварения трафик и родителските притеснения, заради които в крайна сметка децата стоят предимно затворени вкъщи.

По данни на британския Национален тръст проблемът е по-сериозен в Обединеното кралство, отколкото в други части на Европа. С липсата на контакт с природата може да се обясни лошото представяне на страната в проучвания за удовлетворение от детството, пише още в доклада.

Става дума за промяна на начинът, по който децата растат и възприемат света, посочва авторът на доклада Стивън Мос. По думите му, природата не идва с указания за ползване и така учи децата да използват въображението си и да са изобретателни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.