1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Бургаската прокуратура е образувала преписки по сделки с имоти в Несебър

Бургаската прокуратура е образувала преписки по сделки с имоти в Несебър

Две от тях са по сигнали за незаконосъобразни действия при продажбата на 29 дка терен в землището на Несебър

Бургаската прокуратура е образувала преписки по сделки с имоти в Несебър. Три преписки са образувани в Окръжната прокуратура в Бургас. Говорителят на прокуратурата Красимира Кателиева уточни, че две от тях са по сигнали за незаконосъобразни действия при продажбата на 29 декара терен в землището на Несебър, за който има данни, че попада под защита на екологичната мрежа Натура 2000.

"С това постановление прокуратурата е възложила проверка, която следва да установи дали има издадени незаконосъобразни административни актове, съответно от кой орган, нарушен ли е държавният интерес и следва ли прокуратурата да се намеси, за да бъдат отменени евентуално издадените незаконосъобразни актове. Втората образувана преписка е по изпратени материали от Регионалната инспекция по околната среда и водите в град Бургас. Материалите касаят заравняване на защитени дюни, издадени по този повод решения на Инспекцията през 2007 и 2008 година във връзка с извършване на екологична оценка на планове и програми за изграждане на жилищни имоти", допълни Кателиева, цитирана от БНР.

В срок до 20 февруари пък районните прокуратури в цялата област ще трябва да проверят законосъобразността на разпоредителните сделки и предоставянето на право на строеж на имоти частна общинска собственост, извършени чрез публичен търг или конкурс след решение на общинските съвети. Проверките и по трите преписки трябва да приключат до края на месец февруари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.