1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Бургаските велосипеди под наем вече имат и рикши за деца

Бургаските велосипеди под наем вече имат и рикши за деца

Снимка:

Към момента има 3 броя от новия вид превозни средства на вело пункта в Mорската градина

След успешния старт на системата за велосипеди под наем жителите и гостите на Бургас могат да се възползват и от наемане на рикша, за да возят и своите деца, съобщиха от пресцентъра на общена Бургас.

Рикшите се закрепят към задното колело на велосипеда и са пригодени за деца до 40 килограма, като с цел безопасност детето трябва да е възраст над 1 година.

Към момента има 3 броя от новия вид превозни средства на вело пункта в Mорската градина. Желаещите да изпробват новата услуга плащат наем само за велосипеда, теглещ рикшата - 1 лв. на час за ползване до 4 часа и 2 лв. на час след 4-ия час.

Заради големия интерес към рикшите има планове за закупуване на още от тях и пускането им в 6-те вело пункта в различните зони на града, допълват от общинската администрация.

Очаква се да бъдат разкрити 6 нови пункта, информация за които може да се получи от двата вело инфо-пункта, разположени до Флората и до сградата на Бургаски свободен университет. Скоро ще има 3-ти информационен пункт в спортна зала "Бойчо Брънзов" в комплекс "Зорница".

Изграждането на обществената система за отдаване на велосипеди под наем в Бургас се реализира по проект "Велосипедният град - модел на модерна градска мобилност", финансиран по Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.