1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Бяха наградени отличените проекти за опазване на природното и културното наследство на България

Бяха наградени отличените проекти за опазване на природното и културното наследство на България

Той връчи награда за проекта „Лагуна в окото на птица”

Заместник-министър Павел Гуджеров участва в церемония по награждаване на отличените проекти за опазване на природното и културното наследство на България Той връчи награда за проекта „Лагуна в окото на птица” на Радостина Ташева – ВИД Изпълнителен директор на Българска фондация „Биоразнообразие”.

„Зелено ориентираният бизнес е много ценен наш партньор. Убеден съм, че желаната промяна към зелена икономика може да се случи като целенасочена политика на правителството заедно с прилагане на корпоративна екологична отговорност от страна на бизнеса. Всички ние сме отговорни за проблемите на околната среда и се опитваме по различни начини да ги разрешаваме“, каза Павел Гуджеров по време на церемонията.

Проектът „Лагуна в окото на птица – еко дрон” има за задача да предотврати въздействието на заплахите върху лагуната Атанасовско езеро, за да се гарантира доброто ѝ екологично състояние. Т. нар. „Дрон” ще позволи бързо, евтино и безопасно събиране на данни с минимално човешко присъствие при наблюденията. Събраните данни ще дадат възможност за локализиране на проблеми и заплахи, генериране на специфична екологична информация

Наградите се връчиха на победителите на 10.12.2014 г. по време на официална церемония в Националния исторически музей в София.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.