1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. "Часът на Земята 2009" придобива все по-голяма популярност

"Часът на Земята 2009" придобива все по-голяма популярност

По време на инициативата хора по цял свят ще угасят осветлението си за един час

Акцията "Часът на Земята 2009" ще се проведе на 28 март 2009 г. в 20.30 ч. По време на нея хора по цял свят ще угасят осветлението си за един час. Досега са потвърдили участие над 1600 града, сред които София, Видин, Чипровци, Белоградчик, Ценово, Никопол, Борово, Долна Митрополия и Гулянци.

По повод на това международната природозащитна организация WWF започва серия от събития. От 21 до 25 март 2009 г. по улиците на София ще може да се проследи "климатичното турне на WWF". То се осъществява със специално пригоден лекотоварен автомобил, оборудван на покрива със слънчеви панели, които го захранват по време на престоя му. На борда има информационна шатра, която илюстрира причините за промените в климата и дава съвети какво всеки може да направи, за да ги ограничи.

Agro.bg се присъединява към инициативата и приканва всички свои потребители да бъдат съпричастни към решаването на проблема с глобалното затопляне.

На 28 март от 19.30 ч. в навечерието на "Часът на Земята" пред Народния театър "Иван Вазов" в София WWF организира концерт на светлината на свещи и без използването на озвучаване./ecobusiness.dnevnik.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.