1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Часът на Земята 2016 призовава за действия срещу климатичните промени

Часът на Земята 2016 призовава за действия срещу климатичните промени

Международната природозащитна инициатива Часът на Земята навършва 10 години, на толкова става и българският офис на WWF

Тази година Часът на Земята е седмица по-рано. Ще гасим символично светлините на 19 март от 20:30 ч. до 21:30 ч., за да отбележим международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.
 
През 2016 г. климатичните промени са факт, въпросът е как може да се справим с тях. На 19 март знакови сгради и паметници на културата, като Триумфалната арка, Емпайър Стейт Билдинг и операта в Сидни ще бъдат изгасени за час. WWF призовава привържениците си да превърнат този момент в отправна точка за действия и послания за справяне с климатичните промени през своите лични трибуни – социалните медии, които са най-мощните канали за комуникация днес.
 
За 10 години Часът на Земята се превърна в най-големия празник за природата. През 2015 г. вече над 170 държави и 7000 града са част от инициативата не само с гасене на светлини, а с реални действия за опазване на местните природни ресурси – реки, гори, морски територии, традиционен земеделски поминък, застрашени видове, подпомагане на енергийно ефективни решения.
 
Десетият рожден ден на WWF-България също е през март. WWF ще използва повода да представя през март и през останалата част от годината националните си постижения, свързани с опазване на вековните гори в България и с налагането на национален стандарт за устойчиво управление на горите; със запазване и развитие на защитените територии и включването на земеделци, собственици на гори и бизнеси, в природозащитни инициативи; с опазване и отговорно потребление на морска храна, както и с опазване на реките, влажните зони и дунавското богатство – есетрите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.