1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Часът на Земята

Часът на Земята

През 2015 г. се поставя акцент върху опазването на реките в България

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Днес, 28 март от 20:30 ч., с гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часът на Земята. През 2015 г. международната инициатива на природозащитната огранизация „Световен фонд за дивата природа“ поставя акцент върху опазването на реките в България

По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

В България над 60 общини са се включили в мероприятието. „С активната подкрепа на над 100 общини, и институции, България изгради активна общност, съпричастна към Часа на Земята. Време е да насочим тази обществена енергия към конкретни действия, важни за природата на България. Избрахме фокусът ни тази година да е опазването на реките, припознати за най-важен природен ресурс от над 70% от българите“, коментират природозащитниците.

През 2014 година над 162 държави и 7 000 града се включиха в Часа на Земята не само с гасене на светлини, а с реални действия за опазване на местни природни ресурси.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.