1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Дърва за огрев от общинските гори ще получат жителите на пет кюстендилски села

Дърва за огрев от общинските гори ще получат жителите на пет кюстендилски села

Това съобщи на пресконференция председателят на Общинския съвет Стоян Стоилов

Жителите на селата Гюешево, Граница, Багренци, Радловци и Лозно ще получат дърва за огрев от общинските гори, а не от местното държавно ловно стопанство „Осогово”. Това съобщи на пресконференция председателят на Общинския съвет Стоян Стоилов, предаде радио „Фокус”.

За целта на 18 октомври общинските съветници ще разгледат докладна записка, касаеща предложението, което ще позволи да бъде разрешен възникналият проблем с дървата за огрев, необходими на местното население. В началото на месец април общинските съветници са дали съгласие от общинските гори да бъдат добити близо 3600 кубика дърва. На предстоящата сесия съветниците ще разгледат предложение за промяна в Наредбата за обществения ред в частта, касаеща работата на заведенията.

Предложението е от месец ноември до месец март заведенията да работят от 6.00 до 23.00 ч., а в другото време до 24.00 часа. Освен това се предлага възможност собствениците на заведения да искат удължаване на работното време от кмета на общината, като преди това се предостави комплект от документи. Издаденото разрешение пък ще може да се отнема при жалби, подадени от граждани, както и при системни нарушения на обществения ред.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.