1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Държавата отпусна над 160 хиляди лева за свлачището в Долно Осеново

Държавата отпусна над 160 хиляди лева за свлачището в Долно Осеново

Проблемът съществува от 4 години и застрашава живота на стотици хора

Жителите на село Долно Осеново в община Симитли се надяват по-скоро да започнат укрепителните дейности на свлачището на единствения път, който свързва селото с общинския център, предаде БНТ.

Държавата отпусна малко над 160 хиляди лева за решаването на проблема, който съществува от 4 години и застрашава живота на стотици хора, които ежедневно минават през критичния участък.

Хората от село Долно Осеново се надяват проблема със свлачището да бъде решен преди да дойде пролетта, защото тогава от дъждовете има опасност и останалата половина от пътя да изчезне. Част от пътното платно откъснали водите на река Рила преди три години, които се покачили заради топенето на снеговете и подкопали основите. Тогава от община Симитли закърпили положението със собствени средства.

Кметът на община Симитли Апостол  Апостолов каза, че заделените от държавата 160 хиляди лева са напълно достатъчни, за да се изгради подпорна стена на мястото на критичния участък. В момента тече административната процедура за избор на фирма, която да извърши строителните дейности. До края на януари пътят ще бъде готов и укрепен, обещаха от общината.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.