1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ден на бездомните животни в община Велико Търново

Ден на бездомните животни в община Велико Търново

Фондация "Четири лапи" провежда в района кампания за кастрация на бездомни и дворни кучета и котки

Ден на бездомните животни организират днес, 16 април, община Велико Търново и фондация "Четири лапи". Представители на фондацията ще обобщят резултатите от протичащата кампания за кастрация на бездомни и дворни кучета и котки, предаде Дарик радио.

В 16.00 часа в сградата на общината ще се проведе среща при отворени врати между граждани, неправителствени организации и представители на институциите във връзка със случаите на насилие над животни. Срещата е по инициатива на жители на Велико Търново и региона, които са силно разтревожени от случаите на разхвърляне на отровни примамки, предназначени за бездомни животни. Ще бъдат разисквани възможностите за сътрудничество между институциите и гражданите за повишаване на разкриваемостта на тези престъпления и предотвратяването им. Ще присъстват представители на местната власт, областната дирекция по безопасност на храните, полицията и прокуратурата.

Заради лошото време предвидената за днес в парк "Майка България" разяснителна акция се отлага за утре. От 10,00 часа доброволци ще представят дейността на „Четири лапи" и ще раздават информационни брошури относно добрите грижи за кучетата и котките. Основен акцент ще бъде поставен върху разясняването на мерките, които всеки трябва да предприеме, за да предпази себе си и домашния си любимец от заразяване с вътрешни и външни паразити.

От "Четири лапи" отчитат, че основната причина за разпространяването на заболявания като кучешката тения е не толкова високият брой безпризорни кучета, а все по-ниската хигиена на значителна част от гражданите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.