1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ден на отворените врати за стандарта за устойчиво управление на гори FSC

Ден на отворените врати за стандарта за устойчиво управление на гори FSC

Тази година събитието е обвързано и с отбелязването на международната година на горите

Международната природозащитна организация WWF обявява Ден на отворените врати на международния стандарт за устойчиво управление на гори FSC на 30 септември в София. Логото на FSC върху изделията от дървесина е изключително популярно и търсено сред потребителите, особено в Западна Европа. То показва, че продуктът произхожда от добре управлявани гори.

"Така потребителите подпомагат и насърчават повече производители да търсят материал от сертифицирани горски стопани. По-сигурният и разрастващ се пазар на продукти с логото на FSC е пряк стимул за горските стопани да прилагат международно утвърдените стандарти за добро управление на гори", казва Живко Богданов, координатор на програма "Гори" за България във WWF.

Последният петък на септември традиционно се чества като "Ден на FSC – FSC Friday". Тази година събитието е обвързано и с отбелязването на международната година на горите. По време на Деня на отворените врати всеки ще може да научи подробностите за FSC в софийския офис на WWF, да види български сертифицирани продукти, да разбере кои български собственици на гори, дървопреработватели и производители работят по стандарта FSC.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.