1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ден на река Дунав

Ден на река Дунав

На днешната дата през 1994 г. в София е подписана Конвенция за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на река Дунав

За поредна година 29 юни ще бъде отбелязан като Ден на река Дунав.  Както всяка година на днешния ден се организират различни инициативи – конференции, фестивали, конкурси, посветени на опазването на един от най-големите интернационални речни басейни в света – Дунавският.

На днешната  дата през 1994 г. в София е подписана Конвенция за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на река Дунав, известна като Конвенция за опазване на река Дунав. Този документ играе важна роля в международното сътрудничество за опазването и устойчивото използване на една от най-значимите европейски реки.

През 2004 г., по предложение на Международната комисия за опазване на река Дунав, за първи път на 29 юни се организира кампания „Ден на Дунав”. Всяка година кампаниите преминават под различно мото, в чиято тематика се организират конференции, фестивали, конкурси, посветени на Дунав.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.