1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ден на траур е обявен в Бургас

Ден на траур е обявен в Бургас

Причината е кървавият атентат на летище "Сарафово" вчера

Кметът на Бургас Димитър Николов е обявил днешния ден за ден на траур в града, съобщи БТА. В общината са отменени всички културни събития, а знамената на обществените сгради са свалени наполовина в знак на съпричастност към близките на загиналите и пострадалите от кървавия атентат на летище Бургас вчера, 18 юли.

Оцелелите и леко ранените израелски туристи са били извозени с два автобуса до хотели в курорта Слънчев бряг и Бургас. В 9 часа тази сутрин тези туристи са върнати обратно на летището, тъй като са заявили желание да отпътуват с правителствения самолет заедно с останалите израелски туристи, които снощи бяха настанени в болници в Бургас.

Към момента няма информация за хора, които са в неизвестност след инцидента на бургаското летище. Това съобщиха от пресслужбата на Областна управа - Бургас.

Според областния управител Константин Гребенаров взривът на бургаското летище ще се отрази негативно на целия туристически сезон. Той допълни, че към момента в Бургас няма паника и обстановката е спокойна. Гребенаров изрази съчувствие и изказа съболезнования към близките на загиналите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.