1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Деца от български училища зад граница ще участват в Зелената олимпиада тази година

Деца от български училища зад граница ще участват в Зелената олимпиада тази година

Регистрацията в сайта започна на 1 октомври и ще продължи до 1 декември 2017 г.

За поредна година Зелената олимпиада стимулира учениците да научат повече за опазването на околната среда.  Целта е да провокира интерес към природата и да формира екологична култура сред подрастващите. Тази година възможност за участие в онлайн  тестовете имат и ученици от българските училища зад граница.

В специално създадената онлайн платформа www.zelenaolimpiada.bg ученици от I до XII клас ще решават тестове по теми, свързани с опазването на природата. Ще бъдат излъчени трима победители, за които наградите са: за горен курс – таблет, за среден – смартфон и за начален – MP3-плеър.

Регистрацията в сайта започна на 1 октомври и ще продължи до 1 декември 2017 г. Победителите от екологичния конкурс ще бъдат обявени до 10 декември.

Зелената олимпиада е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То е без аналог в страната по иновативност и по обхват. През 2016 г. в екосъстезанието се включиха над 7000 ученици от цялата страна.  Кампанията тази година е съсредоточена върху две от приоритетните оси на Оперативна програма „Околна среда“ – „Води“ и „Натура 2000 и биоразнообразие“. Целта е да се продължи традицията за формиране на екологично съзнание в младите български граждани.

Последните четири издания на инициативата са под патронажа на МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. През 2016 и 2017 г. Зелената олимпиада е част от образователно-информационната кампания на ОПОС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.