1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Деца от Белене на еко-ваканция в Природен парк „Персина”

Деца от Белене на еко-ваканция в Природен парк „Персина”

Ваканционната програма следва предварително зададен график и теми на заниманията

Вече седма година дирекцията на Природен парк „Персина” организира лятна еко-ваканция за децата от Общински детски комплекс – Белене. Малките природолюбители са на възраст от 6 до 8 години и посещават парка 2-3 пъти седмично. Такава група се сформира всяко лято след като приключи учебната година. 

Под формата на игра по време на ваканционните дни малчуганите се учат да обичат и да се грижат за природата. В двучасовите уроци специалистите от парка показват на своите малки приятели как да къмпингуват на открито, как да пазят природата и как да си организират палатков лагер и да си направят бивак. Събират съчки за лагерен огън и пикник на открито. 

"Децата проявяват голям интерес към животинския и растителен свят в района на парка. Даваме им възможност да наблюдават и опознават птиците и характерните растителни видове. Вече имаме достатъчно опит, за да кажем, че възпитаването на децата в опазване на природата в ранна възраст дава резултат. Когато малчуганите се върнат при нас след време отношението им към природата е различно", споделят впечатленията си експертите от парка. 

Ваканционната програма следва предварително зададен график и теми на заниманията. 

Лятната обучителна практика ще продължи до средата на месец септември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.