1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Деца от Шумен отбелязаха Деня на Земята

Деца от Шумен отбелязаха Деня на Земята

Авторите на най-добрите произведения получиха и награди

Деца от Шумен дадоха втори живот на различни отпадъци, като изработиха от тях атрактивни колажи и картини. Своеобразните произведения на изкуството бяха експонирани в изложба – базар, посветена на Деня на Земята. 

Как ненужните отпадъци могат да се превърнат в красиви цветя, сувенири и картини – това показаха днес малчугани от шуменската детска градина „Братя Грим” и четвъртокласници от средното общообразователно училище „Сава Доброплодни”.  Те организираха съвместна изложба на истински произведения на изкуството, изработени от отпадъчна хартия, пластмасови торбички, капачки за бутилки, ненужен амбалаж и изхвърлени опаковки.   Домакин на събитието стана народно читалище „Боян Пенев” в шуменския квартал „Тракия”.  

Освен изработените днес картини, в читалището бяха показани и творби на четвъртокласници от СОУ „Сава Доброплодни”. В продължение на седмица учениците бяха подготвили интересни колажи от отпадъчни материали, а авторите на най-добрите произведения получиха и награди.  Така денят на земята се превърна в истински празник за децата на Шумен.

Автор: Йордан Йорданов

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.