1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес на много места в страната ще има краткотрайни валежи, възможни са градушки

Днес на много места в страната ще има краткотрайни валежи, възможни са градушки

Максималните температури в повечето райони от страната, с изключение на югоизточните, ще се понижат с около 6-8°

Днес на много места в страната ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра; възможни са градушки. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” Орлин Лазаров, дежурен синоптик.

В Югоизточна България през по-голямата част от деня времето ще бъде слънчево и горещо. В Източна България ще духа слаб, до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в повечето райони от страната, с изключение на югоизточните, ще се понижат с около 6-8° и ще бъдат между 26° и 31°, на места в източната част от Горнотракийската низина - до 34°. В София – около 26°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над северното крайбрежие ще се развие купеста облачност, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури – между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 24°-25° по северното и 26°-27° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури. Вятърът ще бъде до умерен, предимно от север; по време на гръмотевичните бури ще се усилва и променя посоката си. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за юни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.