1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

Максимални температури между 6° и 11°, в крайните югозападни райони до 13°

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността преди обяд. По Черноморието ще се задържи предимно облачно и преди обяд в южния участък все още е възможно слабо да превали; там ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър с тенденция да отслабне. Максимални температури между 6° и 11°, в крайните югозападни райони до 13°, в София около 7°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Иванов.

По Черноморието ще бъде предимно облачно и преди обяд на отделни места в южния участък все още е възможно слабо да превали. Разкъсвания на облачността ще има след обяд над северния участък. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода от 7° до 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, висока и средна. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.