1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес над страната ще преобладава облачно време

Днес над страната ще преобладава облачно време

Температури до 13 градуса на отделни места

Днес над страната ще преобладава облачно, а в западната и централна част от Дунавската равнина – мъгливо време. Съществени валежи не се очакват. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Анна Дякова, дежурен синоптик, цитирана от Агенция "Фокус".

В Източна България и Предбалкана ще духа умерен вятър от юг-югозапад и там температурите ще бъдат доста по-високи от обичайните за средата на януари. Максималните температури ще бъдат в доста широк интервал: от 0° до 4° в районите с мъгла, до 10°-13° в местата с южен вятър.

Привечер и през нощта срещу сряда слаб дъжд ще превали в северозападните и южните райони от страната. В крайните северозападни райони температурите ще бъдат отрицателни и там има вероятност за поледица.

И над Черноморието ще преобладава облачно време, с по-значителни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури – от 9° до 13°. Температура на морската вода е около 5°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра - около 0°. Привечер и през нощта срещу сряда валежи ще има в Рило-Родопската област.
Атмосферното налягане е по-високо от средното за януари и ще се понижава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.