1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес над Западна и Централна България ще бъде предимно облачно, на много места ще вали дъжд

Днес над Западна и Централна България ще бъде предимно облачно, на много места ще вали дъжд

Максимални температури между 18 и 23°, в София около 18°

Днес над Западна и Централна България ще бъде предимно облачно и на много места ще вали дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция „Фокус”- Красимир Стоев, дежурен синоптик.

Над Източна България, преди обяд ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня там ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максимални температури между 18 и 23°, в София около 18°.

Над Черноморието преди пладне ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Максимални температури 20-23°. Температура на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно и ще превалява дъжд, над 2500 метра - сняг. Вятърът ще е предимно от запад и ще отслабне до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 12°, на 2000 метра – около 6°. Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще е по-ниско от средното за май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.