1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево

Максималните температури ще са между 18 и 23°, в София 18-19°

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Разкъсана облачност ще има над Дунавската равнина и югозападните райони, където е възможно и да превали. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев.

Следобед отново на много места из страната ще има валежи, придружени от гръмотевици. Максималните температури ще са между 18 и 23°, в София 18-19°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за май и през деня слабо ще се понижи.

През нощта с усилване на вятъра от север ще започнат наредени по фронтална линия валежи, които след полунощ в Северна България се очакват да бъдат значителни.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Максимални температури 19-22°. Температура на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и ще има валежи. Очакват се и гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 6°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.