1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес предиобед ще бъде предимно слънчево, следобед ще се развива купеста облачност, без валежи

Днес предиобед ще бъде предимно слънчево, следобед ще се развива купеста облачност, без валежи

Максималните температури в повечето места ще са между 20 и 25°, в крайните североизточни райони по-ниски: 16-19°

Днес преди обяд над западната част от страната ще бъде слънчево, по-късно през деня с развитие на купеста облачност, но без валежи. Променлива, по-често значителна ще е облачността над Източна България, където ще има и краткотрайни превалявания. В Дунавската равнина и източните райони ще духа умерен западен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури в повечето места ще са между 20 и 25°, в крайните североизточни райони по-ниски: 16-19°. В София – около 20°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция „Фокус” Анастасия Стойчева, дежурен синоптик.

По Черноморието ще се задържи с по-често значителна облачност. Ще има и краткотрайни превалявания. Преди обяд ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който по-късно ще отслабне. Дневните температури ще са от 16°-18° по северното крайбрежие до 20°-22° по южното. Температурата на морската вода е 10° по северното, 13° - по южното. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините в западната половина от страната преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Над Източна Стара планина и Странджа ще има променлива облачност, по-често значителна, на места ще има и краткотрайни превалявания. По високите части ще духа умерен и силен северозападен вятър. И в планините температурите ще се понижат, на 1200 м.н.в дневната температура ще е около 9°, на 2000 м около 4°.

Атмосферното налягане е по-високо средномесечната стойност, ще остане без съществена промяна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.