1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес се открива 31-то издание на Ваканция&СПА ЕКСПО

Днес се открива 31-то издание на Ваканция&СПА ЕКСПО

Проектът „Новото тракийско злато“ ще се представи на най-голямата международна туристическа борса в България

Трансродопският веломаршрут и Уикендът на отворените врати на "Новото тракийско злато" през април в Източните Родопи, са акцентите в участието на НТЗ в 31-то издание на Ваканция&СПА ЕКСПО. За пети пореден път проектът „Новото тракийско злато“ съвместно с мрежата си в Източните Родопи, ще се представи на най-голямата международна туристическа борса в България, която се открива днес.

В изложението ще участват 250 компании от 22 страни. На най-големия щанд Министерството на икономиката и енергетиката ще представи 25 браншови туристически организации, регионални туристически асоциации, съюзи на хотелиери и ресторантьори, културни институции.

Международното присъствие включва фирми от Гърция, Турция, Сърбия, Румъния, Македония, Хърватия, Италия, Испания, Тунис, Тайланд, Холандия, Индия, Дубай, Русия и Узбекистан.

В рамките на дискусия ще се обсъжда стратегическия потенциал на България в областта на балнео- и СПА-туризма. Ще се проведе годишна среща на Министерството на икономиката с представители на местната власт. Ще бъдат представени различни туристически продукти на територията на българските общини.

На щанда на НТЗ в Интер Експо център в София, зала 3, номер Е-25 ще намерите орехи и бадеми от Ивайловград, вино от Тънково и Поповец, два вида сусамов тахан - бял биохан от Кондово и тъмен тахан от Ивайловград, разнообразна туристическа литература за Източните Родопи: пътеводители, Кросбил пътеводител за екотуристи и природолюбители (на англ. език), книги и карти, сред които и най-новата туристическа карта за Родопите ТРАНСРОДОПИ, както и ръчно изработени сувенири.

Днес от 12:00 ч. в зала „Пирин“ е насрочена специалната презентация на „Новото тракийско злато“. Екипът на проекта ще представи информация за Трансродопския веломаршрут и най-новата ни инициатива - Уикенд на отворените врати на "Новото тракийско злато" през април в Източните Родопи.

За проекта „Новото тракийско злато“

„Новото тракийско злато” e петгодишен проект (2009-2014 г.) за устойчивото развитие на Източните Родопи, финансиран от Националната пощенска лотария на Холандия, най-голямата благотворителна лотария на страната. По проекта работят български и холандски експерти екотуризъм, устойчиво развитие,  биоразнообразие/дива природа, биологично земеделие, ПР и комуникации. В подкрепа на екипа са ангажирани холандските организации  АРК с опит в опазването на околната среда и Авалон, специализирана в развитието на биологично земеделие.

 „Новото тракийско злато” е уникален проект, съчетаващ в интегриран подход работата по три компонента: дива природа, биологично земеделие и екотуризъм.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.