1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес ще бъде облачно и на места ще превали сняг

Днес ще бъде облачно и на места ще превали сняг

Максимални температури в Северна България между минус 12° и минус 7°

Днес ще бъде облачно и на места ще превали сняг, предимно слаб. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури в Северна България между минус 12° и минус 7°, в Южна между минус 5° и 0°, в долината на Струма до плюс 2°, в София около минус 4°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Иванов.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. На места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между минус 5° и 0°. Температурата на морската вода е от 0° по северно до 1° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На много места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максимална температура на 1200 метра около минус 7°, на 2000 метра - около минус 10°. Снежната покривка е много дебела и ПСС предупреждава, че тя е нестабилна, навята на преспи и има много голяма лавинна опасност.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – ще се понижава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.