1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес ще бъде облачно, през по-голямата част от деня ще продължи да вали

Днес ще бъде облачно, през по-голямата част от деня ще продължи да вали

Снимка:

Максимални температури - между 5° и 10°

Днес ще бъде облачно. През по-голямата част от деня ще продължи да вали, но постепенно валежите ще отслабват. Преди обяд на отделни места в Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Около обяд от югозапад ще започне процес на спиране на валежите, който до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен. Максимални температури - между 5° и 10°, в крайните югозападни райони до 12°. В София – около 7°.Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) -БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще се задържи облачно, с валежи от дъжд. Все още по-значителни количества ще има преди обяд, но по-късно през деня с тенденция за отслабване. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала, в най-южните райони до 5 бала. Температурата на морската вода е 8-9°.

Над планините ще остане облачно, с валежи от дъжд, а над 1300 метра - от сняг. Ще духа предимно умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.