1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност

Днес ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност

Максималните температури ще бъдат между 30 и 35°

Днес ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност. В следобедните часове и през нощта срещу петък над Западна и Централна България, с изключение на районите около Дунав, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В Източна България ще духа слаб, по морския бряг до умерен североизточен вятър. Дневните температури ще се понижат с още 2-3° и максималните ще бъдат между 30 и 35°, в София 29-30°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Кирилова.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 31 и 33°. Температура на морската вода 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове и през нощта в Рило-Родопската област и западните и централните райони на Стара планина ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максимална температура на 1200 метра около 24°, на 2000 метра около 17°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за август и през деня ще се задържи почти без промяна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.