1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес ще има променлива облачност, в Северна България по-често значителна

Днес ще има променлива облачност, в Северна България по-често значителна

Максимални температури - между 15° и 20°

Днес ще има променлива облачност, в Северна България по-често значителна. На места ще превали краткотраен дъжд, преди обяд в Западна България и централните райони на Дунавската равнина, привечер - главно в Горнотракийската низина и по Южното Черноморие. Вятърът в повечето места ще бъде слаб от запад-югозапад. Максимални температури - между 15° и 20°. В София - около 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието облачността ще е променлива, в северните райони по-често значителна. На места ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са: 16° - 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 6°-7°.

Над планините облачността ще остане променлива, с превалявания от дъжд, по най-високите части - сняг. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 10°, на 2000 метра: 5°.

През следващите три дни облачността ще е предимно значителна, ще има и валежи от дъжд, на повече места във вторник. Вятърът ще е слаб от север-северозапад. Температурите ще се понижат и в сряда минималните ще са между 2° и 7°, а максималните между 11° и 16°. В четвъртък ще бъде ветровито - с умерен и силен южен вятър. Температурите ще достигат 15°-20°. Условия за по-значителни валежи ще има в югозападните райони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.