1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес ще преобладава слънчево време

Днес ще преобладава слънчево време

Максимални температури - между 28° и 33°

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Западна България и Дунавската равнина. Само на отделни места, главно в планините на Югозападна България ще превали, възможно е да прегърми. Вятърът в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад, предимно слаб; в източните райони ще остане от изток. Максимални температури - между 28° и 33°. В София 28°-29°.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното зе месеца; привечер ще започне да се повишава.

Над планините от Западна България облачността ще се увеличи и на места, главно в Рила и Пирин ще превали, възможно е да прегърми. На изток ще остане предимно слънчево. Вятърът ще придобие северна компонента и до вечерта ще се усили. Максимална температура на 1200 метра: 22°, на 2000 метра: 15°.

По Черноморието сутринта ще има инверсионна облачност, впоследствие ще е слънчево. Ново увеличение на облачността ще има привечер и през нощта срещу петък, когато е възможно и да превали. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Максимални температури - до 25°-26°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.