1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес стартира срокът за обществено обсъждане на 5 защитени зони за опазване на природните местообитания

Днес стартира срокът за обществено обсъждане на 5 защитени зони за опазване на природните местообитания

Това е част от процедурата по обявяване на 234-те защитени зони за местообитания

Днес, 10 ноември стартира едномесечният срок за изразяване на становища по предложените режими в проекто-заповеди за обявяване на пет защитени зони за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна, които са част от процедурата по обявяване на 234-те защитени зони за местообитанията. До момента са издадени и всички заповеди за обявяване на 119-те защитени зони за опазване на дивите птици, одобрени с решения на Министерски съвет.
 
Пълният текст на всяка една от проекто-заповедите, включително картен материал и границите му в цифров вид, са публикувани на интернет страницата на МОСВ (тук) и са на разположение в административните сгради на съответните РИОСВ. Петте проекто-заповeди са за зоните BG0000269 „Пещера Лястовицата”, BG0000587 „Варкан”, BG0000589 „Марина дупка”, BG0000591 „Седларката” и BG0000605 „Божкова дупка”. По-голяма част от тях са необлагородени пещери, в които се опазва прилепна фауна и нейното местообитание.
 
В едномесечен срок заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения, относно посочените в проекто-заповедиte забрани и ограничения на дейности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.