1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес валежите от сняг в повечето райони ще продължат

Днес валежите от сняг в повечето райони ще продължат

Максимални температури от минус 6° в Северозападна до около 6° в Югоизточна България

Днес валежите в повечето райони ще продължат, като ще са предимно от сняг, само в крайните южни и източни райони - от дъжд. В крайните източни райони ще има поледици. Значителни количества валеж се очакват в Западна България - между 10 и 20 л/кв.м, а в Родопите - отново около 50 л/кв.м. В ниската част на Родопите снеготопенето ще продължи и в съчетание с интензивните валежи от дъжд там има реална опасност от локални наводнения.

Вятърът ще се ориентира от североизток и постепенно ще се усилва, особено в Източна България, където скоростта му привечер ще достигне до 15-18 м/сек, а в пулсации и повече. Максимални температури от минус 6° в Северозападна до около 6° в Югоизточна България, в София около минус 3°.

През нощта срещу вторник от юг валежите ще се активизират и почти навсякъде ще са вече от сняг; обстановката ще се усложнява още от силния североизточен вятър, който ще е причина за снежни виелици и навявания.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - ще започне да се понижава.

В планините ще бъде много ветровито - с бурен и временно ураганен юг-югоизточен вятър, който постепенно през деня ще се ориентира от изток. Ще вали сняг и видимостта ще бъде силно намалена, както от снеговалежа, така и от облачността. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, а на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Валежите временно ще спрат, но до края на деня отново ще завали дъжд. Постепенно през деня вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили до 10-15 м/сек. Максимални температури от 4 до 7 градуса. Температурата на морската вода е от 1° по северното, до 3° по южното ни крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с тенденция на усилване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.