1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес валежите ще продължат, в по-голямата част от страната ще са от дъжд

Днес валежите ще продължат, в по-голямата част от страната ще са от дъжд

Максималните температури в Северна България ще са между 1° и 6°, в Южна - между 8° и 13°

Днес валежите ще продължат, в по-голямата част от страната ще са от дъжд, в Северозападна България и Предбалкана - предимно от сняг, а в крайните южни райони ще прегърми. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Вятърът ще бъде от североизток - слаб, по Черноморието - умерен. Максималните температури в Северна България ще са между 1° и 6°, в Южна - между 8° и 13°. В София: 7°. Привечер и през нощта срещу сряда, с понижението на температурите, на много места в Северна България, дъждът ще премине в сняг; в североизточните райони ще има условия за поледици.

И над Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Преди обяд ще духа до умерен източен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. Максимални температури: 8°-12°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно и ще вали - в Стара планина и по високите части на Рила и Пирин - сняг, в Родопите - предимно дъжд. Силният югозападен вятър ще отслабне, а до вечерта ще започне да се ориентира от запад. Дневните температури по старопланинското било и по високите части на Рила и Пирин ще са отрицателни - минус 2°, минус 4°, а в Родопската област на 1500 метра ще бъде 5°-6° над нулата.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месец март и ще остане без съществена промяна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.