1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес времето над страната ще бъде облачно с валежи от дъжд

Днес времето над страната ще бъде облачно с валежи от дъжд

Максималните температури ще са в широки граници от 8-9° на места в западните райони до 17-18° в Източна България

Днес времето над страната ще бъде облачно с валежи от дъжд, значителни в Западна, след обяд и преди полунощ и в Централна България - предимно между 15 и 30 л/кв.м, но на места в Централна България валежът ще достигне до 50-60 л/кв.м. Ще се усили вятърът от североизток, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад - ще бъде умерен, временно и силен. Максималните температури ще са в широки граници от 8-9° на места в западните райони до 17-18° в Източна България, съобщи агенция КРОСС.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца и ще продължи се понижава.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1500-1600 метра от сняг. Вятърът ще е силен, първоначално от югоизток, след това от североизток, а по-късно през деня от северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 5°, на 2000 метра около 1°.

Облачно ще бъде и по Черноморието. Ще има превалявания от дъжд, предимно по южното крайбрежие. Ще духа силен североизточен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максимални температури между 13 и 18°. Температурата на морска вода е 8° по северното и 13° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но ще се усилва.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.